Hem » Men vart tog hon vägen? När orken tar slut…

majrovor

Men vart tog hon vägen? När orken tar slut…

Det händer att folk säger att jag är duktig som odlar och undrar hur jag hinner och så. Då känner jag mig väldigt präktig på ett rätt jobbigt sätt. Först och främst: Nej, jag är nog inte så duktig. Däremot är jag inte rädd för att prova nya saker och har inte så höga krav på att resultatet ska vara perfekt och då får man mycket gjort. Min inställning till nästan allt här i livet är “Hur svårt kan det vara?” (Utom möjligtvis att gå i högklackat. Det är jättesvårt.) Konsekvensen av det är att jag påbörjar många projekt som jag inte nödvändigtvis vet hur jag ska avsluta. För det mesta löser det sig och jag får med mig en hel del nya erfarenheter, kunskaper och färdigheter. Ibland slutar det med att jag helt sonika avbryter projektet och låtsas som om det aldrig hände, eller när jag har kommit halvvägs (i bästa fall) inser att jag har tagit mig vatten över huvudet, bryter ihop en stund och fortsätter sedan med hjälp av en lite oroligt avvaktande familjemedlem t.ex.

Som ni kanske har märkt har jag inte skrivit någonting här på en lång stund. Ibland räcker inte tiden till till allt man skulle vilja göra. När man är mitt i den här turbotillvaron som är livet kan projektet “odla egen mat” med all rätt framstå som helknäppt. Den här odlingssäsongen har livet liksom krävt min fulla uppmärksamhet och odlingen har gått lite sådär. Och den här bloggen har väl inte riktigt gått alls. Jag har helt enkelt varken orkat eller haft någon lust på ett tag. Men nu ruskar jag av mig det och ser framåt. Och medan jag klurar på ett lite mer matnyttigt innehåll så kan ju ni kika på lite bilder från den odling som faktiskt blev av den här säsongen. Och har ni något som ni tycker absolut bör avhandlas här så kan ni väl skriva en rad vettja!

11 kommentarer

  1. Jill R säger:

    Blev överlycklig när jag hittade din blog, är nybörjare och har hittat i stort sett allt jag undrar över. Jag har letat länge efter bra sida som handlar om när/hur man sår frön.
    Kommer med glädje följa allt du skriver. Tack!
    Jill

Kommentera